CabeceraNOTAalisha-01

Desde su primera ceremonia en 1929 con una audiencia de 270 personas,  la presea concedida por la Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas (AMPAS), se ha convertido en uno de los premios más importantes de la industria del entretenimiento, en donde año con año, se eligen los trabajos más sobresalientes.

Además de los discursos de los ganadores, los musicales y escenas memorables de las ceremonias, detrás de la entrega de los Oscar suceden detalles y situaciones intrigantes e interesantes.

A continuación te presentamos algunos de ellos:

 

A todo esto… ¿Por qué se llama Oscar?

Existen varias versiones, una de ellas es por Eleanor Lilleberg, secretaria ejecutiva de Louis B. Mayer, quien comentó que la estatuilla se parecía al Rey Óscar II; Bette Davis comentó que se debía a Oscar Nelson, su primer esposo. Por otro lado, Margaret Herrik (que aparece en la imagen), colaboradora de AMPA afirmó que la presea era idéntica a su primo Oscar Pierce.

Pero todo indica que se debe al columnista norteamericano Sidney Skolsky, ya que utilizó el nombre por primera vez en un artículo publicado en 1934. Skolsky explicó en sus memorias: «Necesitaba el nombre mágico rápido. Pero rápido! Me acordé de los espectáculos de de variedad que había visto. Los comediantes se divertían con el director de orquesta y le decían»¿Tiene un cigarro, Oscar?» Y mientras el director de orquesta hacía una mueca cómica, el público se reía de Oscar. Comencé a golpear las teclas, y así escribí «Katharine Hepburn ganó el Oscar por su interpretación de Eva Lovelace en Morning Glory, su tercera película de Hollywood.» Me sentí mejor. Me estaba divirtiendo. En pocos años Oscar era el nombre aceptado. Se demostró que es el nombre de la magia «.

Des de la seva primera cerimònia el 1929 amb una audiència de 270 persones, la presea concedida per l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques (AMPAS), s’ha convertit en un dels premis més importants de la indústria de l’entreteniment, on any amb any, es trien els treballs més destacats.

A més dels discursos dels guanyadors, els musicals i escenes memorables de les cerimònies, darrere del lliurament dels Oscars succeeixen detalls i situacions intrigants i interessants.

A continuació et presentem alguns:

 

A tot això … Per què es diu Oscar?

Existeixen diverses versions, una d’elles és per Eleanor Lilleberg, secretària executiva de Louis B. Mayer, qui va comentar que l’estatueta s’assemblava al Rei Óscar II; Bette Davis va comentar que devia a Oscar Nelson, el seu primer marit. D’altra banda, Margaret Herrik (que apareix a la imatge), col·laboradora d’AMPA va afirmar que la medalla era idèntica al seu primer Oscar Pierce.

Però tot indica que es deu al columnista nord-americà Sidney Skolsky, ja que va utilitzar el nom per primera vegada en un article publicat el 1934. Skolsky explicar en les seves memòries: «Necessitava el nom màgic ràpid. Però ràpid! Em vaig recordar dels espectacles de de varietat que havia vist. Els comediants es divertien amb el director d’orquestra i li deien «Té una cigarreta, Oscar?» I mentre el director d’orquestra feia una ganyota còmica, el públic reia d’Oscar. Vaig començar a colpejar les tecles, i així vaig escriure «Katharine Hepburn va guanyar l’Oscar per la seva interpretació d’Eva Lovelace en Morning Glory, la seva tercera pel·lícula de Hollywood.» Em vaig sentir millor. M’estava divertint. En pocs anys Oscar era el nom acceptat. Es va demostrar que és el nom de la màgia «.

A todo esto...

El premio para la mejor y peor actriz: Sandra Bullock

Es verdad que los actores se presentan como pavorreales ante la audiencia con la estauilla en la mano, orgullosos e inspirados, pero ¿quién puede ser la mejor y peor actriz en la misma semana? Sandra Bullock, quien en el 2010 ganó el Oscar por mejor actriz por la cinta «The Blind Side» y justo un día después fue acreedora al premio Golden Rasperry por ser considerada la peor actriz del año por la película «All About Steve». Lo más curioso del caso es que la actriz que según la revista Forbes más confianza genera en el espectador norteamericano, asistió a las dos ceremonias a recibir sus dos preseas.

El premi per a la millor i pitjor actriu: Sandra Bullock

És veritat que els actors es presenten com paons davant l’audiència amb la estatueta a la mà, orgullosos i inspirats, però qui pot ser la millor i pitjor actriu en la mateixa setmana? Sandra Bullock, qui el 2010 va guanyar l’Oscar per millor actriu per la cinta «The Blind Side» i just un dia després va ser creditora al premi Golden Rasperry per ser considerada la pitjor actriu de l’any per la pel·lícula «All About Steve». El més curiós del cas és que l’actriu que segons la revista Forbes més confiança genera en l’espectador nord-americà, va assistir a les dues cerimònies a rebre els seus dos medalles.

El premio para la mejor y peor actriz Sandra Bullock

Dos premios, dos actores y un solo personaje

Vito Corleone creado por el escritor italoestadounidense Mario Puzo, y considerado como uno de los principales iconos de la mafia siciliana, fue presentado en las películas de El Padrino y en una serie de televisión. ¿Qué es lo interesante? Que Marlon Brando y Robert De Niro han sido los únicos actores de la historia de la presea que han ganado la famosa estatuilla interpretando al mismo personaje. Brando ganó el Oscar por Mejor Actor, y De Niro por Mejos Actor de Soporte.

Dos premis, dos actors i un sol personatge

Vito Corleone creat per l’escriptor italoestadounidense Mario Puzo, i considerat com un dels principals icones de la màfia siciliana, va ser presentat en les pel·lícules del Padrí i en una sèrie de televisió. Què és l’interessant? Que Marlon Brando i Robert De Niro han estat els únics actors de la història de la presea que han guanyat la famosa estatueta interpretant al mateix personatge. Brando va guanyar l’Oscar per Millor Actor, i De Niro per Gilera amb xassís McCandless Actor de Suport.

Dos premios, dos actores y un solo personaje2

 

Dos Oscar para Oscar

Oscar Hammerstein II es la única persona llamada Oscar que ha conseguido la citada presea. El director de teatro y guionista Hammerstein además de ganar diversos Tony Awards y Pulitzer, fue acreedor de dos Oscar por Mejor canción original, primero en 1941 por «The Last Time I Saw Paris» en la cinta Lady Be Good, y en 1945 por «It Might as Well Be Spring» en State Fair.

Dos Oscars per a Oscar

Oscar Hammerstein II és l’única persona cridada Oscar que ha aconseguit l’esmentada medalla. El director de teatre i guionista Hammerstein més de guanyar diversos Tony Awards i Pulitzer, va ser creditor de dos Oscars per Millor cançó original, primer el 1941 per «The Last Time I Saw Paris» a la cinta Lady Be Good, i en 1945 per » It Might as Well Be Spring «a State Fair.

dos oscar para oscar

 

El más premiado

Walt Disney tiene el mayor récord de mayor  de premios Oscar a título personal. En vida recibió 20 premios Oscar, pero fue condecorado a título póstumo con 6, haciendo un total de 26. De todas las estatuillas con las que fue galardonado, el más famoso » set » eran un Oscar y siete estatuillas en miniatura en 1938 para la película » Blancanieves y los siete enanos «.

El més premiat

Walt Disney té el major rècord de més de premis Oscar a títol personal. En vida va rebre 20 premis Oscar, però va ser condecorat a títol pòstum amb 6, fent un total de 26. De totes les estatuetes amb què va ser guardonat, el més famós «set» eren un Oscar i set estatuetes en miniatura en 1938 per a la pel·lícula «Blancaneus i els set nans».

El m†s premiado

 

Preseas póstumas

Peter Finch y Heath Ledger son las únicas personas que han ganado preseas póstumas, y ambos eran de origen australiano. Peter Finch, famoso por cintas como «Sunday , Bloody Sunday » y «A Town Called Alice», murió después de completar el largometraje «Network», en donde interpretaba a un presentador maniaco, que lo hizo acreedor al Oscar en 1976. Mientras que Heath Ledger, un año después de su muerte, ganó el premio a mejor actor de reparto por su participación en su novena cinta «The Dark Knight», en el 2009.

Preseas pòstumes

Peter Finch i Heath Ledger són les úniques persones que han guanyat medalles pòstumes, i tots dos eren d’origen australià. Peter Finch, famós per cintes com «Sunday, Bloody Sunday» i «A Town Called Alice», va morir després de completar el llargmetratge «Network», on interpretava a un presentador maníac, que ho va fer creditor a l’Oscar en 1976. Mentre que Heath Ledger, un any després de la seva mort, va guanyar el premi a millor actor de repartiment per la seva participació en la seva novena cinta «The Dark Knight», el 2009.

Preseas p¢stumas

¿Las mejores películas de todos los tiempos?

Han sido tres películas las que llevan el récord de más preseas: «Ben-Hur», «Titanic» y «El Señor de los Anillos– El retorno del Rey, cada una ganó 11 preseas. La épica y inolvidable cinta de 1959 «Ben Hur» ganó 11 premios de sus 12 nominaciones, que incluía Mejor Actor, Mejor Película y Mejor Director, entre otras. Por otro lado «Titanic», la película que hizo llorar a más de uno dirigida por James Cameron y que ha sido parodiada en diversas ocasiones ganó 11 estatuillas de 14 nominaciones. Y por último, la película del enfant terrible del cine gore, Peter Jackson, ganó 11 premios de 11 nominaciones.

Dos años consecutivos de México en los Oscar

El mexicano Alejandro González Iñárritu resplandeció en la 87 entrega de los premios de la Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas, por ganar por su película Birdman como Mejor Director, Mejor Película y Mejor Guión Original. Emmanuel Lubezki, también mexicano ganó la estatuilla por Mejor Fotografía. En la pasada entrega, el director mexicano Alfonso Cuarón, ganó como Mejor Director por la cinta «Gravity».

Les millors pel·lícules de tots els temps?

Han estat tres pel·lícules les que porten el rècord de més medalles: «Ben-Hur», «Titanic» i «El Senyor dels anells- La tornada del Rei, cadascuna va guanyar 11 medalles. L’èpica i inoblidable cinta de 1959» Ben Hur «va guanyar 11 premis dels seus 12 nominacions, que incloïa Millor Actor, Millor Pel·lícula i Millor Director, entre d’altres. D’altra banda» Titanic «, la pel·lícula que va fer plorar a més d’un dirigida per James Cameron i que ha estat parodiada en diverses ocasions va guanyar 11 estatuetes de 14 nominacions. I finalment, la pel·lícula del enfant terrible del cinema gore, Peter Jackson, va guanyar 11 premis de 11 nominacions.

Dos anys consecutius de Mèxic als Oscars

El mexicà Alejandro González Iñárritu va resplendir en la 87 lliurament dels premis de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques, per guanyar per la seva pel·lícula Birdman com a Millor Director, Millor Pel·lícula i Millor Guió Original. Emmanuel Lubezki, també mexicà va guanyar l’estatueta per Millor Fotografia. En la passada lliurament, el director mexicà Alfonso Cuarón, va guanyar com a Millor Director per la cinta «Gravity».

dos a§os consecutivos

 

¡Hasta la próxima!

Las películas ganadoras seguramente regresarán a las salas cinematográficas y tendremos la oportunidad de ver aquellas que nos faltaron por ver. Disfrutemos de este año de cine y esperaremos las siguientes nominaciones apostándole siempre al mejor postor… aunque no siempre resulte al ganador.

Fins la propera!

Les pel·lícules guanyadores segurament tornaran a les sales cinematogràfiques i tindrem l’oportunitat de veure aquelles que ens van faltar per veure. Gaudim d’aquest any de cinema i esperarem les següents nominacions apostant sempre al millor postor … encara que no sempre sigui el guanyador.

 

Por /// Per: Alisha Carrasco

Twitter: @alishacarrasco

Hacer Comentario